Amerikában néhány apró magú gyümölcsből hiányzik a mag.
Eddig két ilyen terméssel találkoztam; a szőlővel és a görögdinnyével. Az okát pontosan nem tudom. Gondolom valaki kitalálta, hogy a kényelem kedvéért mag nélkül termeszti őket, és azóta nagy sikere lett.
Adam mesélte, hogy Olaszországban milyen nehéz volt neki magosan enni a szőlőt, nekem meg furcsa, hogy a dinnyébe nem kell turkálnom. Megszokás kérdése mindkettő.
Eddig két ilyen terméssel találkoztam; a szőlővel és a görögdinnyével. Az okát pontosan nem tudom. Gondolom valaki kitalálta, hogy a kényelem kedvéért mag nélkül termeszti őket, és azóta nagy sikere lett.
Adam mesélte, hogy Olaszországban milyen nehéz volt neki magosan enni a szőlőt, nekem meg furcsa, hogy a dinnyébe nem kell turkálnom. Megszokás kérdése mindkettő.


2 megjegyzés:
Ezt a mag nélküli szőlőfajtát itthon is lehet kapni, direkt kereszteztek így több fajtát, hogy ez legyen az eredménye. De jó bort csak a jó magos hagyományos szőlőből lehet csinálni. Ez a magnélküli dinnye viszont nekem új... :)
Érdekes. Nem is tudtam, hogy otthon is létezik ilyen.
Na, most rá is kérdezek majd, hogy vajon a helyi híres borok milyen fajta szőlőből készülnek. ;)
Megjegyzés küldése